Szalagparancsok kihagyása
Ugrás a fő tartalomhoz

Felhasználó

Felhasználó adatait ill. jelszavát itt tudja bármikor megváltoztatni

BejelentkezésAmennyiben Ön korábban már regisztrált, akkor kérjük a következőkben adja meg e-mail címét és felhasználói jelszavát. Végül klikkeljen a "Bejelentkezés" gombra.

Elfelejtette a jelszavát?

Ön még nem regisztrált?  Klikkeljen a "Regisztráció"-ra.

AKSHeaderItemTypeRegister

Elfelejtett jelszó

Jelszócsere

Keresés

Nyelv

Ország

Vertigo Tower

  • Kép 1/5
  • Kép 2/5
  • Kép 3/5
  • Kép 4/5
  • Kép 5/5
A Vertigo torony vizuális vonzerejét az üveghomlokzat extravagáns, nehezen megfogható formavilágától kapta. Az irodaház Szófiában, a Vitosha hegy lejtőjére épült, amelynek lágy formáit szögletes elemekben képezi le, miközben a felhasználók és a látogatók számára csodálatos kilátást tesz lehetővé a városra és környékére. Az épület megfelel a legmagasabb szintű Európai műszaki szabványoknak, egy olyan kivételes építészeti megoldás, amely egy szépen csiszolt gyémántra emlékeztet. A kivitelezés során elkerülendő késedelmek kiküszöbölésére, a torony homlokzatát strukturális függönyfalként valósították meg.

A különböző módon, térben elhelyezkedő ferde síkoknak köszönhetően egy olyan függönyrács képződik a homlokzaton, amelynek felületein az égtáj minden irányából visszatükröződnek az ég és a környező táj legkülönbözőbb színei.  Az üvegtorony sajátos 3D-s geometriája miatt a homlokzati idomok több helyen törvényszerűen nem 90 fokos szögben találkoznak, kizárva ezzel a homlokzati szerkezetek hagyományos elrendezését (lizéna, osztóborda).  Így alakulhatott ki egy speciális szerkezet, ahol a "kvázi-vertikális" oszlopprofil csak alapépítmény céljául szolgál, amelyre a laminált üvegből készült keretelemeket a közös profilok segítségével hajszálpontosan meghatározott szögben lehet szerelni.

A Vertigo torony mindezen túl markáns megjelenésével is kitűnik. Karakteres formatervezése és a megjelenése a legkülönbözőbb elképzeléseknek ad hangot. A monolitikus formája egy kristályos alakzatban jelenik meg. Egyetlen felesleges részlet sem zavarja ennek a tiszta építészetnek a megjelenését

OBJEKTDATENBLATT_VERTIGO TOWER.PDF

Épülettulajdonságok

ÉpülettípusIroda-és középületek
TermékekEgyedi szerkezet
Képviselet
1404 Sofia
Bulgária
Befejezés2012