Szalagparancsok kihagyása
Ugrás a fő tartalomhoz

Felhasználó

Felhasználó adatait ill. jelszavát itt tudja bármikor megváltoztatni

BejelentkezésAmennyiben Ön korábban már regisztrált, akkor kérjük a következőkben adja meg e-mail címét és felhasználói jelszavát. Végül klikkeljen a "Bejelentkezés" gombra.

Elfelejtette a jelszavát?

Ön még nem regisztrált?  Klikkeljen a "Regisztráció"-ra.

AKSHeaderItemTypeRegister

Elfelejtett jelszó

Jelszócsere

Keresés

Nyelv

Ország

O3 Innsbruck

  • Kép 1/5
  • Kép 2/5
  • Kép 3/5
  • Kép 4/5
  • Kép 5/5

Az O3 a 21. századi Tirol egyik legnagyobb lakóépület-fejlesztése. A 450 lakást passzívház minőségben 22 hónap alatt kellett megépíteni. Várostervezési szempontból a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy a nagy tömeget jobban kezelhető, kisebb „hármas egységekbe” kellett tagolni, amelyek egy jól azonosítható tágas központot fogtak közre

A 13 különböző magasságú, kocka formájú épületet úgy helyezték el, hogy minél kevesebb napfényt vegyenek el egymástól és lehetőleg északi fekvésű lakások ne alakuljanak ki. Az épület sarkai –a termikus buroktól független –fedett erkélyekre nyílnak, amelyek vizuálisan bővítik a belső teret és két oldalról is fényt engednek a nappaliba a szintmagas nyílászáróknak köszönhetően. Az alaprajzok tervezésénél fontos szempont volt, hogy a nappali-étkező területet igény esetén egy étkező-konyhára és egy extra (háló) szobára lehessen felosztani.

Az itt használt alumínium profil rendszert az ALUKÖNIGSTAHL a nagy hőszigetelési igényű lakóépületekhez fejlesztette ki. Ezt a szerkezetet első alkalommal az O3-nál alkalmazták. Az átlagos U- érték 0,85 W / m²K. Egy elegáns megoldást dolgoztak ki tűzgátló szerkezetekre is, az emelet magas nyílászárók esetében.


OBJEKTDATENBLATT_INNSBRUCK O3_NEUE HEIMAT TIROL.PDF

Épülettulajdonságok

ÉpülettípusPrivát házak
TermékekSchüco AWS 100 RW
KépviseletGeneral-Eccher-Straße 34
6020 Innsbruck
Ausztria
Befejezés2011