Szalagparancsok kihagyása
Ugrás a fő tartalomhoz

Felhasználó

Felhasználó adatait ill. jelszavát itt tudja bármikor megváltoztatni

BejelentkezésAmennyiben Ön korábban már regisztrált, akkor kérjük a következőkben adja meg e-mail címét és felhasználói jelszavát. Végül klikkeljen a "Bejelentkezés" gombra.

Elfelejtette a jelszavát?

Ön még nem regisztrált?  Klikkeljen a "Regisztráció"-ra.

AKSHeaderItemTypeRegister

Elfelejtett jelszó

Jelszócsere

Keresés

Nyelv

Ország

Kundratstraße K6

  • Kép 1/4
  • Kép 2/4
  • Kép 3/4
  • Kép 4/4
Az elliptikus alakú toronyház épülete 70 méter hossztengely-, és 26 méter kereszttengely-irányú négyzet alakú alapra épült, amely a szinteken körbefutó erkélyeknek köszönhetően " lakó-toronyház"-ként valósult meg. Szerkezete egyszerű, kizárólag olyan ortogonális komponensekből áll, amelyek homlokzati ívelt elemeket nem igényelnek és az üvegteraszok felosztása is kívülről történik.

"A kilátás" a lakó-toronyház kiemelt értékévé vált: minden lakáshoz tartozik egy nagy, panorámás erkély, amely az épület megjelenésének karakteres külsőt kölcsönöz. A lakások elrendezését az üvegteraszok két különböző pozíciója határozza meg.  Az épület hosszanti oldalán egyenként elhelyezett üvegteraszok a lakótér szélességében, annak kiterjesztését szolgálják, míg a másik oldalon a lakószobák tágas nappalija helyezkedik el, ahonnan egy oldalsó ajtón keresztül lehet kilépni az erkélyre. Az alaprajzi elrendezés 180 fokban történő elforgatásával, emeletenként válnak szabaddá az egyes üvegteraszok.  Mint egy karkötő láncszemei, úgy ölelik körbe a toronyház karját az üvegteraszok.

A kiugró üvegteraszok az oldalra történő kilátást is lehetővé teszik. A magányosan elhelyezkedő és a Wienerberg lejtőjén elhelyezkedő toronyház minden lakásából nagyvonalú kilátás nyílik a városra. Az üvegteraszok lépcsőzetes elrendezése lehetővé teszi, a padlótól a mennyezetig történő beüvegezést, a homlokzati tűzterjedést megakadályozó zárt építőelemek az üvegtáblák ki- és beugrásával jönnek létre. A nagyméretű erkélyek, amelyeknek padlószintje a lakótérrel azonos, még a legfelsőbb emeleteken is széltől védett szabadtéri tartózkodást tesznek lehetővé. A függönyök megvédenek a napsugárzástól és a színek és textúrák új rétegét képezik épület külső burkolata alatt.

A 3-emeletes alapszerkezet fölött egy általános használatra alkalmas zöldtető található, ahonnan jó kilátás nyílik a közeli belvárosra és a Bécsi erdőre valamint a Duna másik oldalán elterülő tájakra. Ez a szint egy szabadban lévő lakossági közterület, játszótérrel és szaunával, távol a forgalomtól, jó kilátással a lakásokra. (az építész rövidített szövege).

Épülettulajdonságok

ÉpülettípusPrivát házak
TermékekEgyedi szerkezet
KépviseletKundratstraße 4-6
1100 Wien
Ausztria
Befejezés2008