Szalagparancsok kihagyása
Ugrás a fő tartalomhoz

Felhasználó

Felhasználó adatait ill. jelszavát itt tudja bármikor megváltoztatni

BejelentkezésAmennyiben Ön korábban már regisztrált, akkor kérjük a következőkben adja meg e-mail címét és felhasználói jelszavát. Végül klikkeljen a "Bejelentkezés" gombra.

Elfelejtette a jelszavát?

Ön még nem regisztrált?  Klikkeljen a "Regisztráció"-ra.

AKSHeaderItemTypeRegister

Elfelejtett jelszó

Jelszócsere

Keresés

Nyelv

Ország

Donau-City Tower I

  • Kép 1/5
  • Kép 2/5
  • Kép 3/5
  • Kép 4/5
  • Kép 5/5
A 250 m magas DC 1 torony, 2013 őszétől nemcsak Ausztria legmagasabb épületének számít, hanem Bécs egyik lenyűgöző és modern jellegzetessége is lett. A földtől az antenna hegyéig mért magassága 250 méter. Összehasonlításképpen: a bécsi Szent István székesegyház 137 méter magas, a környező Duna City-ben elhelyezkedő Ares- torony 100 méter, a Tech Gate torony pedig 75 m. Ezeket a DC torony többször is felülmúlja.  A torony a "negyed kilométeres magasságával" jelen pillanatban Európa tíz legmagasabb (befejezett) épületei közé tartozik.

​A DC torony egyhéjú üveg homlokzata 40.000 m2, amely két féle csoportba sorolható. A 01 homlokzati típus az épület három oldalán épület be és egyenes felületekből áll. A 02 homlokzati típus csak a toronyépület egyik oldalán került beépítésre. Megvalósítása komoly technológiai kihívást jelentett, mivel az ide tervezett 5.600 mm széles homlokzatcsíkok, változóan, befelé vagy kifelé, 1.9 °,  3.8 ° és 5.7 °-os dőlésszögekben állnak egymáshoz képest.

A DC torony az építészeti esztétika és a legmodernebb "zöld" építési metódusok kombinációja. Az egyik legelső osztrák irodaépület, amely az Európai Unió „Green Building“ minősítése által meghatározott energetikai és fenntarthatósági követelményeknek megfelelően épült meg és került berendezésre. Az épület 2015 elején, a „Green Building" tanúsítás mellett a legmagasabb, Platinum szintű LEED© minősítést is megkapta. (Forrás: www.dctowers.at ).


​​​​​​OBJEKTDATENBLATT_DC TOWER 1.PDF

Épülettulajdonságok

ÉpülettípusIroda-és középületek
TermékekEgyedi szerkezet
KépviseletDonau-City-Straße 7
1220 Wien
Ausztria
Befejezés2013