Szalagparancsok kihagyása
Ugrás a fő tartalomhoz

Felhasználó

Felhasználó adatait ill. jelszavát itt tudja bármikor megváltoztatni

BejelentkezésAmennyiben Ön korábban már regisztrált, akkor kérjük a következőkben adja meg e-mail címét és felhasználói jelszavát. Végül klikkeljen a "Bejelentkezés" gombra.

Elfelejtette a jelszavát?

Ön még nem regisztrált?  Klikkeljen a "Regisztráció"-ra.

AKSHeaderItemTypeRegister

Elfelejtett jelszó

Jelszócsere

Keresés

Nyelv

Ország

Schüco IoF (Homlokzatok internete)

  • ​Schüco IoF Internet of Facades - Megoldás a létesítménygazdálkodáshoz​
  • Az épületburok valamennyi mozgó elemének digitalizálása
  • Dokumentumok / fényképek / jegyzetek kezelése
  • Technológia NFC érzékelővel | QR-kód
  • Digitális alkatrészlista / elemadatok​
  • QR-kód olvasás okostelefonon keresztül
  • Áramfüggetlen

Schüco IoF Internet of Facades - Jövőbe mutató elemek - az épületburok digitalizálása

A Schüco IoF ID egy UV- és időjárásálló címke (matrica), amely egy ragasztó segítségével kerül rögzítésre az elem felületére. ​A címke tartalmaz egy NFC chipet (NearFieldCommunication) és egy QR-kódot (QuickResponse). A Schüco IoF (Internet of Facades) célja, hogy digitalizálja az épületburok minden elemét. Az ablak többet tud, mint a nyitás és zárás.​
A Schüco IoF (Internet of Facades) az elem naplója. Minden elemspecifikus információ, mint például a beépítés dátuma, az elem típusa, dokumentumok, fényképek vagy az alkatrészlista hozzárendelhető az elemhez.​
Ezenkívül a Schüco IoF segítségével a karbantartási folyamat teljes digitalizálása a tervezéstől a dokumentációig megvalósítható. 

Alterületek:
- A hardver egy rugalmas műanyag címkéből, a Schüco IoF ID-ből áll. Ezt közvetlenül az elemre helyezik, és szoftveresen hozzárendelik.
- A szoftver a mobileszközökre szánt Schüco IoF App-ból és a Schüco IoF Manager webes alkalmazásból áll.
- A felhő központilag tárolja az egyes elemek és épületek összes információját és tartalmát, a lehető legmagasabb szintű adatvédelem mellett.

A Schüco IoF azonosító címke (badge) és a készülék összekapcsolása minden esetben​​ a Schüco IoF Manager szoftveren vagy a Schüco IoF App-on keresztül történik.​​​ A meglévő egyedi  azonosítót (ID) hozzárendelik az elemhez. Ezáltal a felhőben létrejön az elem digitális párja. A Schüco IoF ID csak egy egyedi azonosítót tárol tartalom nélkül. Minden tartalom csak az elem digitális párjában kerül rögzítésre és a felhőben tárolásra.

Az összekapcsolás a következő módon történhet:
- szkennelje be a QR-kódot vagy
- használja az NFC-t mobileszközén az adatok beolvasásához​

Különleges funkció

Schüco IoF ID: A beépített NFC-nek és QR-kódnak köszönhetően lehetővé teszi a készülékben lehetővé válik az elemmhez kapcsolt összes adat megtekintése.​ Az adatok megtekinthetők mobileszközön a Schüco IoF App segítségével vagy az irodában a Schüco IoF Manager webes alkalmazáson keresztül. Bármilyen típusú dokumentum, videó, fénykép stb. tárolható a Schüco IoF Cloudban. A feltöltött fájl mérete maximum 50 MB lehet.
Jövőbeni fejlesztés: A Schüco IoF Pulse lehetővé teszi az egységek digitális felügyeletét is (pl. a nyitási ciklusok számlálásához).​

Rendszer jellemzők

TermékSzoftver
Dokumentáció
Termék típusCheck dokumentation