Szalagparancsok kihagyása
Ugrás a fő tartalomhoz

Felhasználó

Felhasználó adatait ill. jelszavát itt tudja bármikor megváltoztatni

BejelentkezésAmennyiben Ön korábban már regisztrált, akkor kérjük a következőkben adja meg e-mail címét és felhasználói jelszavát. Végül klikkeljen a "Bejelentkezés" gombra.

Elfelejtette a jelszavát?

Ön még nem regisztrált?  Klikkeljen a "Regisztráció"-ra.

AKSHeaderItemTypeRegister

Elfelejtett jelszó

Jelszócsere

Keresés

Nyelv

Ország

CAD szoftver

SchüCad.jpg
Az általunk kínált CAD modullal a tervezési és rajzolási feladatok gyorsan és pontosan megoldhatóak. A SchüCAD egy kiegészítés a piacvezető AutoCAD tervező szoftverhez, ezáltal leegyszerűsödik a gyártmánytervek készítése, vagy az adatcsere a partnerekkel. Még több funkció érhető el a fémszerkezet gyártók részére kifejlesztett speciális alkalmazásban, az ATHENA|SE kiegészítőben.
CAD modulok áttekintése

SchüCad
A SchüCad kétirányú kapcsolatot biztosít a SchüCal advanced kiadású változatához. Beépített cikk-, csomópont, építőelem könyvtárat és könnyen használható speciális rajzfunkciókat tartalmaz (hőszig. üveg, lemez, szigetelés, strb.).

S-Cad
A SchüCal basic kiadású változat kiegészítőjeként 2D-s rajzok elkészítésére alkalmas egyszerűsített CAD program.

ATHENA|SE
Az Athena|SE egy AutoCad-re épülű speciális programcsomag, amit a fémszerkezet gyártók igényei szerint fejlesztettek. Tulajdonság alapú intelligens objektumok segítik a tervezést, kiegészítve statikai, hőtechnikai, lemezszerkesztő funkciókkal.

SchüCad Inventor és SchüCad Revit
Az Autodesk Inventor® és Revit® termékei sokféle lehetőséget biztosítanak a 3D építészeti és gépészeti tervezéshez. A SchüCal advanced és enterprise kiadáshoz elérhető BIM-modell interfésszel biztosított az adatkapcsolat a Revit® és az Inventor® szoftverekhez.

CAD funkciók részletesen

CAD rajzfunkciók a nyílászáró gyártó cégeknek
A Schüco CAD alkalmazás a részlettervek és a gyártmánytervek készítéséhez nyújt segítséget speciális rajzfunkciókkal: szigetelő fólia, hőszigetelés, üveg-, és panelszerkezetek, stb. egyszerű beillesztése, módosítása. Az anyagvastagság vagy lekerekítési sugár megadásával gyorsítható a rajzolás.

CAD kapcsolat a SchüCal-hoz
A SchüCal-ból különböző rajzok exportálhatók:
Metszet generálás: Schücal-ban megszerkesztett tételekről metszet és nézetrajzok exportálhatók közvetlenül a SchüCad vagy S-Cad alkalmazásba.
Üveg-/panelterv: különösen az alakos üvegtáblák vagy betételemek rendelésénél hasznos funkció a üveg-/panel rajz exportálása.
Robbantott megjelenítés: a szerkezet összeállításához nyújt segítséget ez az exportálási formátum.

CAD rajzkönyvtár
Schüco és Jansen profilok és tartozékok egyszerűen, a cikkszám megadásával beilleszthetőek a rajzba. Jellemző szerkezeti és beépítési csomópontok állnak rendelkezésre profilrendszerenként. Kategóriákba rendezett általános építőelem könyvtár is elérhető (csavarok, dübelek, zártszelvények, stb.).

Profil megmunkálási terv
Ez a rajzformátum tartalmazza az egyes profiloldalakon lévő méretezett megmunkálásokat, oldalnézetekkel. A rajz része egy táblázat, ami a megmunkálások megnevezését, koordinátáit, megmunkálási mélységét, cikkszámokat és megnevezéseket is tartalmaz.

Saját 3D drótváz szerkesztés
SchüCad-ben létre lehet hozni saját drótváz geometriát, megadva az egyes vonalak funkcióját (lizéna, osztóborda). Ezt a drótvázat a SchüCal-ba be lehet olvasni, és profilokkal fel lehet "öltöztetni", mint egy beépített sablonból szerkesztett tételt. Az így létrejött szerkezet ezután már a standard tételekhez hasonlóan szerkeszthető, és vissza is exportálható 3D modellként a SchüCad-be.